Лятна филмомания под звездите в Банско

0

Най-доброто от Банско филм фест
И тази година на голям екран по традиция от 27 до 29 юли ще се пренесем под звездното небе на град Банско и Пирин планина със селекция от най-добрите планинарски, приключенски и екстремни филми през последната година! Прожекциите стартират в 21:00ч. на централния площад „Никола Вапцаров“ в Банско.
Всички гости на Банско ще се насладят на филмов маратон в три филмови вечери под звездите и ще могат да се докоснат до най-доброто от световното приключенско, планинарско кино с 8 филма от Австрия, САЩ, България, Германия, Полша и Франция и др. Ще пътуваме заедно с легендарни екстремни скиори от Андите до Каракорум на едно приключение, което променя живота им, след което се отправяме към Алпите със смели катерачи, които си поставят за цел изкачването на шестте най-големи предизвикателства на Алпите: северните стени. В програмата са селектирани всички наградени филми от последното издание на фестивала. Лентата с награда за нак-добър сценарий, „На добър час, поляци“ разказва историята на петима студенти на ръба на зрелостта се озовават на експедиция с каяк в Америка с шестколесен военен камион, оборудване „направи си сам“ и почти никакви умения за спускане по бързеи. За баланса между алпинизма и майчинството ще ни разкаже непалката Пасанг Лхаму Шерпа във филма „Мечтаната планина“, а програмата ще завърши с филма „След Антарктида“ – история за безпрецедентната експедиция от бряг до бряг през Антарктида на шестима изследователи от няколко държави.
Различен акцент в програмата е и анимацията на Андрей Кулев „Сантяго“, който грабна награда на последното издание на фестивала. Филмът е Вдъхновен от „Старецът и морето“ на Ърнест Хемингуей.
Интересен факт е, че голяма част от героите на филмите са били гости на сцената на Банско филм фест през годините.
Лентите в програмата на „Лятна филмомания под звездите 2023″ представят още много уникални кадри и герои – най-известните приключенци в света!
ТЕМАТИКА
История, приключения, пътешествия, ски, алпинизъм, катерене, парапланеризъм, Base-jumping, и др.
При дъждовно време прожекциите ще се проведат в Голямата зала на Читалище „Никола Вапцаров“.
Вход свободен!
Организатори са Община Банско, Читалище „Никола Вапцаров“, екипът на Международния кинофестивал на планинарското кино
Може да бъде изображение с бавен лорис и текст, който гласи '100% EXTREME 100% ADVENTURE 100% ADRENALINE лятна филмомания под звездите й-добрите филми от програмата на международния банскофилмфест 27, 28, и 29 юли 2023 г. гр.банско, 21:00 часа организатори: BANEKE банско площад "никола вапцаров" rp. банско (придъждовновреме-вголямата3 читалище пцаров") общинабанско бщина читалище "никола вапцаров" вход свободен!'

The post Лятна филмомания под звездите в Банско appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви