Любослав Костов: Очевидно бизнесът печели доста повече от нормалното

0

Ръстът на минималната работна заплата на 780 лв. както се предлага, към този, който е в момента – 710 лв., е около 10% – 9,9%, не 20%.

Това заяви икономистът на КНСБ Любослав Костов пред bTV, цитиран от агенция Фокус.

„Директивата ще бъде обект на дискусия между социалните партньори в рамките на различните работни групи и там има един куп индикатори. Тя е и за насърчаване на колективните договори, така че трябва да се вземе предвид и издръжката на живота, да се мери адекватност на тази минимална заплата. Ние в момента не транспонираме директивата. Това, което искахме цяла есен, е хората да бъдат компенсирани за загубата на покупателна способност, отчитайки комулативната инфлация, която е над 17%. След което направихме стъпка встрани и казахме – нека не бъде комулативна, а средногодишната инфлация. И в крайна сметка се получава така, че нито едната, нито другата е компенсирана“, каза Любослав Костов.

Според него приходите нарастват доста повече, отколкото се е очаквало.

„И пак ще има една по-строга фискална консолидация и ако погледнете ръстът на данък печалба – той нараства. Очевидно бизнесът печели доста повече от нормалната си печалба и може да си позволи такъв ръст на минималната заплата“, допълни икономистът.

Източник: fakti.bg

The post Любослав Костов: Очевидно бизнесът печели доста повече от нормалното appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Любослав Костов: Очевидно бизнесът печели доста повече от нормалното

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви