Любимото място за отдих на Чарлз III (ВИДЕО)

0

Любимото място за почивка на крал Чарлз Трети се оказва изненада за мнозина. То е едно трансилванско селце, в което хората се движат с каруци, а конете необезпокоявано пият вода от селските корита. Благотворителните организации, които Чарлз Трети през годините е създал, са помагали за възстановяването на културното наследство и подобряване на инфраструктурата в района. Те също така подпомагат дребни земеделски производители и занаятчии да популяризират своите стоки в Румъния.

Село Вискри се намира в централна Румъния, където по главната улица минават крави, а около къщите се разхождат гъски. Може би това не е най-типичното място за богати и известни личности. Но за крал Чарлз Трети, който има вила в трансилванското селце, това е любимо място. Монархът, който е далечен роднина на бившия румънски крал Михай, е купил и реставрирал саксонска вила от 18-и век именно там – на хълма. Той многократно е посещавал мястото, известно със средновековната си архитектура, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, съобщава NOVA.

„Гордеем се с Краля за това, че подкрепя екологията и се бори за запазването на оригиналния, автентичен архитектурен стил от този регион”, казва туристката Михаела Родие.

Крал Чарлз III дори твърди, че Влад Цепеш, по-известен като граф Дракула, е един от неговите предци. Чарлз Трети отива за първи път в Трансилвания през 1998-а година като принц на Уелс. Оттогава е редовен посетител и неведнъж е разказвал колко е очарован от биоразнообразието и красотата на региона. Преди няколко години новият крал на Великобритания дори поръчва колекция с ботанически илюстрации на диви цветя, открити близо до имотите му във Вискри.

След първото си посещение Чарлз Трети започва да помага за ремонта на имоти, които могат да се отдават под наем, а приходите от тях са за местната му благотворителна организация. Именно нейна е отговорността за включването на Вискри и други части на Трансилвания в световната туристическа карта.

По време на редовните официални и частни посещения, последното от които е било през май тази година, съседите разказват, че Чарлз Трети е присъствал на местните панаири, посещавал е училищата, опитвал е местни конфитюри и ракия и е потропвал с крак в ритъма на народна музика. Върху дървените порти на вилата му в село Вискри днес има закачени черни траурни ленти.

Източник: fakti.bg

The post Любимото място за отдих на Чарлз III (ВИДЕО) appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Любимото място за отдих на Чарлз III (ВИДЕО)

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение