Лоши новини за Германия

0

Германската федерална мрежова агенция заяви, че при сегашното ниво на газовия приток през „Северен поток 1“, запълването на газохранилищата до 90% до декември едва ли е възможно без допълнителни мерки.

По-рано германският министър на икономиката Роберт Хабек обяви задействането на втория етап от плана за извънредни ситуации с газ, който предвижда фирмите да започнат мерки за спестяване на потреблението на газ. „Газоснабдяването по „Северен поток 1” е намалено до около 40% от максималния технически капацитет. Ако доставките на руски газ през „Северен поток 1” продължат на това ниско ниво, едва ли е възможно да се достигне нивото на запълване на газохранилищата до 90% до декември без допълнителни мерки“, се казва в ежедневен доклад на министерството.

В същото време от агенцията отбелязват, че към момента запълването на газохранилищата все още е възможно, като към 23 юни те са запълнени с 58,65%, което е значително по-високо за същия период на предходните години.

На фона на напрегната ситуация на газовия пазар Германия прие законопроект, който предвижда до декември газовите хранилища на страната да бъдат пълни на 90%. Подобни мерки са разработени в рамките на Европейския съюз.

Източник: fakti.bg

The post Лоши новини за Германия appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Лоши новини за Германия

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация