Лекарство пази от COVID-19 до 8 месеца

0

Единична доза от препарата REGEN-COV, който представлява коктейл от антитела, намалява риска от заразяване с COVID-19 с 81,6% за период между два и осем месеца. Това съобщи днес производителят на лекарството – американската биотехнологична компания Regeneron Pharmaceuticals, предаде Ройтерс.

Оповестените данни са резултати от изпитване на препарата в трета фаза, проведено съвместно с Националния институт по алергии и инфекциозни болести на САЩ. Участвали са 1683-ма души. Споменатото намаляване на риска от заразяване с коронавируса е отчетено след получаването на една доза от REGEN-COV, която всъщност включва четири подкожни инжекции от коктейла от антитела.

През 8-месечния период на изпитвания на препарата нито един пациент не е бил хоспитализиран, докато в групата участници, на които било давано плацебо, в болница са били приети шест души.

При предишни изследвания терапията с REGEN-COV е показала 81,4% намаляване на риска от заразяване през първия месец след поставянето на дозата.

Защитата, която дава REGEN-COV е много важна за хора с отслабен имунитет, както и за хора, които не реагират на ваксините срещу COVID-19 и остават „пленници на пандемията”, обясни главният научен директор на Regeneron Pharmaceuticals Джордж Янкопулос.

Лечението на коронавируса с REGEN-COV бе одобрено в САЩ миналия ноември. А през юли употребата му бе разширена и за превантивна терапия за контактни със заразата лица и за такива с висок риск от заразяване като служители в старчески домове.

The post Лекарство пази от COVID-19 до 8 месеца appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Лекарство пази от COVID-19 до 8 месеца

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация