Криминалист пита защо военен прокурор е първият, огледал катастрофата след Семерджиев

0

Ако вътрешният министър Бойко Рашков, дори и в оставка, е толкова принципен колкото твърди, трябва да сложи всичко на масата и на обществото да бъде представена пълната информация за ужасяващата катастрофа, която предизвика Георги Семерджиев на булевард „Черни връх“ в София.

Криминалистът Иван Савов очаква обществен и медиен натиск, за да се случи това и „да строшим модела всяко чудо за три дни“. В студиото на Нова телевизия Савов посочи няколко неща, на които трябва да се даде категоричен отговор. Например за информацията, че веднага след катастрофата и след първите служители, които са оградили местопроизшествието, там е пристигнал мъж в бял костюм, военен прокурор, близък до главния прокурор. Иван Савов отказа да посочи името на прокурора – „нека властите се произнесат“. По-късно обаче потвърди в отговор на въпрос: „Говоря за Адалберт Кръстев, да“, каза криминалистът.

Този човек се появява, влиза в периметъра, който е ограден, легитимира се като магистрат и започва да говори по телефона, да оглежда и да обикаля останките от автомобила и за съжаление телата на загиналите момичета, разказа криминалистът.

Прокуратурата разследва служители на МВР за покровителство над Георги Семерджиев

Наблюдаващият прокурор е установил данни във връзка с евентуално нарушаване на служебните задължения

Възможно е военният прокурор да е минавал от там като случаен гражданин, но хипотезата на Савов е, че някой го е изпратил там, за да види какво се случва. „И тук вече нещата излизат извън МВР и въпросът е дали лицето Семерджиев не е свързан с по-високите етажи на властта.“

„Как иначе подобно същество, не искам да го наричам човек, ще се развява по улиците с толкова нарушения“, пита Иван Савов, а на въпрос дали смята, че има чадър над Семерджиев, отговори: „Как иначе, дори и в България наглостта си има граници.“

Също така според Савов дори и Семерджиев да е бил свидетел по дела срещу ОПГ, трябва да се отговори на въпроса дали подобни хора са подходящи за свидетели.

Криминалистът има информация още и че автомобилът от 4-то РПУ, който е дошъл на мястото на катастрофата е управляван от Мирослав, приятелят на Симона. След това пристига и самата Симона Радева, цивилна и с личния си автомобил, стои там около 40 минути. „Интересно е, че униформените от районното там не са ѝ попречили. Тя си говори с тях и след това си тръгва“, заяви той.

На въпрос за финансовите възможности, които Георги Семерджиев демонстрира, Савов призова да се пита НАП. „Питайте НАП как този човек си е вадил хляба. Джипът струва над 150 000 лв.“ Трябва да се пита и за другите случаи – почти всеки, каращ такива автомобили се води безработен, убеден е Иван Савов.

Полицайката, помагала на Георги Семерджиев, вече е в отпуск

Полицайката, помагала на Георги Семерджиев, вече е в отпуск

Бойко Рашков е разпоредил цялостна проверка 16 години назад

Припомняме, апелативният съд остави за постоянно в ареста Георги Семерджиев. Освен за причиняване на смърт на пътя той е обвинен и за използване на фалшива шофьорска книжка, както и за шофиране след употреба на амфетамини и метамфетамини, както показа кръвната проба на обвинения, взета около 48 часа след инцидента, тъй като самият той отказа да даде доброволно. Той е обвинен и за притежание на наркотици.

Георги Семерджиев се разследва и за кражба на гориво от бензиностанция. Два дни преди катастрофата бензиностанция в района на 21-ви км на АМ „Тракия“ той е заредил и е тръгнал без да плати сметката.

The post Криминалист пита защо военен прокурор е първият, огледал катастрофата след Семерджиев appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Криминалист пита защо военен прокурор е първият, огледал катастрофата след Семерджиев

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение