Крачето на новороденото в Благоевград било счупено преди седмица

0

20-дневното бебе от Симитли, което е било прието в болницата в Благоевград с жълтеница, а изписано със счупено краче, се оказа, че има фрактура от около седмица. След като в сряда лекар от неонатологията установил, че дясното краче на бебето е подуто, то било закарано в „Пирогов“ за шиниране и върнато обратно ва родителите си.

В документа, с който благоевградската болница разполага от „Пирогов“, е описано състоянието на детето и е посочено, че фрактурата е с давност около седмица. Това каза директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев. Продължава вътрешната проверка в болницата по случая с бебето, чиито родители обвиняват медицинския персонал да травмата на десния крак на момченцето.

„Все още не могат да се дадат окончателни позиции, но се запознахме с повечето детайли. Детето е родено на 11 март, след което е изписано. На 1 април отново е прието в отделението по неонатология с бебешка жълтеница и лека хрема. На 5 април, по време на сутрешна визитация, дежурният лекар установява, че десният крак на детето е подут, след което се извършват изследвания и се оказва, че момченцето е с немалка фрактура на дясната бедрена кост“, каза д-р Митев.

Призна, че за него е прецедент, защото тази кост е най-здравата в човешкото тяло, а при новородени костите са пластични. „За това трябва голяма сила и не мога да си представя как би могло да се случи такова нещо, и то в отделението да бъде счупена, дислоцирана и т.н.“, каза директорът на болницата.

Персоналът на отделението по неонатология е дал обяснения. Преглеждат се и записите от видеокамерите, но такива има само в залата, в която се настаняват родените в болницата бебета. Тези, които са под един месец, също се лекуват в Неонатологията, но в съседна зала от родените. Само част от залата, в която е било настанено бебето Боби, попада под видеонаблюдение.

„От 35 години работя в родилно отделение, такова чудо досега не е имало и мога да твърдя, че персоналът не би направил такова нещо“, каза още директорът на болницата. Очаква вътрешната проверка да завърши в понеделник. Районната прокуратура е образувала досъдебно производство, като на този етап имало много „неизяснени обстоятелства“, но не се установява виновно поведение на конкретно лице, каза районният прокурор Борислав Ковачки.

Източник: 24 часа

The post Крачето на новороденото в Благоевград било счупено преди седмица appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви