Крадец обира деца в операта (СНИМКИ)

0

Полицаи от столичното 5-о РПУ арестуваха крадец, обрал телефони на деца в Националната опера и балет, докато изнасят представление. Безпрецедентният случай е от 5 ноември, а задържането на 59-годишния Румен Георгиев станало в четвъртък вечерта, потвърдиха от СДВР пред „Телеграф“.

В хода на разследването станало ясно, че възрастният мъж успял да влезе в операта, която освен че се охранява, и навсякъде има видеонаблюдение, с покана. Представил се за дядо на хлапе, което участвало в постановката. В същото време в залата имало над 800 човека публика, което въобще не стреснало апаша.

Сигнал

След представлението вечерта на 5 ноември четири деца разбрали, че им няма мобилните телефони, и веднага сигнализирали в полицията. Записите от камерите показали ясно как Георгиев влиза през главния вход на операта, представя и покана. След това се разхожда по коридорите с гардеробчета на малчуганите и ги претърсва. Преди седмица същият дядо бил разпознат като крадеца, който задигнал отново мобилни телефони от училище, докато малчуганите играели баскетболен мач. Единият отбор бил от глухонеми дечица, възмутиха се полицаи. Много бързо криминалистите влезли в следите на Георгиев. Той смятал, че заради възрастта му никой няма да го заподозре. Камерите обаче го заковали, както и други доказателства, които са представени в прокуратурата.

Досие

Проверка в масивите на МВР показала, че Румен има предишни издънки за кражби, като е бил и осъждан за такова престъпление. Занимавал се преди с мобилни телефони. „Най-вероятно сега ги краде, разглобява ги и ги продава на части“, коментираха ченгета. По думите им подобен случай като в Националната опера не е имало досега. По време на разпитите дядото отказал да отговаря и не признавал нищо. Интересното е, че бил закопчан в лек автомобил, докато е с негова интимна приятелка на 37 г.

В късния следобед вчера стана ясно, че Софийската районна прокуратура иска още доказателства, за да му повдигне обвинение. Така крадецът е пуснат на свобода след 24 часа в ареста.

Телеграф

Телеграф

The post Крадец обира деца в операта (СНИМКИ) appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Крадец обира деца в операта (СНИМКИ)

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение