КОЩУНСТВО: Убиха благороден елен

0

Бракониери убиха благороден елен в Русенско. Те са заловени с незаконен улов от горски служители от Държавно ловно стопанство „Дунав“ – Русе. Случаят е от вечерта на 30 декември в землището на русенското село Просена. Около 19.00 ч. служители на ДЛС „Дунав“ чуват изстрел и се насочват в посоката, от която идва.

На място те установяват двама души от ловната дружина от село Просена, които са отстреляли четиригодишен мъжки благороден елен без редовно издадено разрешително за лов.

Веднага на място е извикан полицейски екип, оръжието и трупът на животното са конфискувани, а нарушителите са отведени за разпит в Районното управление на МВР в Русе. По случая е образувано досъдебно производство, предава БНТ.

Държавно ловно стопанство „Дунав“-Русе попада в обхвата на „Северноцентрално държавно предприятие“, което е известно с големите популации на благороден елен.

Именно в този район през 2021 г. са отстреляни два рекордни трофея от благороден елен, оценени с над 253 точки на световно изложение в Будапеща, Унгария.

Единият от трофеите е с внушителното тегло от 16,960 килограма и е рекордьор по този показател за последните 30 години.

The post КОЩУНСТВО: Убиха благороден елен appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: КОЩУНСТВО: Убиха благороден елен

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви