Корнелия Нинова: Призоваваме отговорните институции категорично да опровергаят доклада на МФ и да пресечем всякакви опити за дестабилизация на страната

0

Това написа във Фейсбук лидерът на БСП

Докладът на МФ е опасен, безотговорен и неверен. Най-силното опровержение той получи от БНБ – стабилна институция, която разполага с цялата финансово- икономическа информация и с професионален екип.

По техни данни международните валутни резерви на БНБ са на най-високото си ниво за последните 30 г. Фискалният резерв е 16 млрд. лв. по данни на самото МФ. Освен това, министър Велкова (тогава заместник-министър на А. Василев), подготви бюджета на редовното правителство за 2022 г. и три годишната прогнозна рамка за 2023, 2024, 2025 г. към него. И там няма и дума за риск за финансовата стабилност при заложените параметри за разходи през 2022 г. и за тяхното отражение в следващите три години.

Съвсем логично следва въпросът: “Защо точно сега МФ се обръща на 180 градуса?“. Може би искат да прикрият собствената си некадърност за събиране на приходите и ширещата се корупция и контрабанда? Но дават ли си сметка каква лавина могат да отприщят с неверни твърдения и всяване на паника?

Призоваваме всички отговорни институции категорично да опровергаят доклада на МФ и да пресечем всякакви опити за дестабилизация на страната.

 

The post Корнелия Нинова: Призоваваме отговорните институции категорично да опровергаят доклада на МФ и да пресечем всякакви опити за дестабилизация на страната appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви