Контрабандни БТР-и от България заловени на руско пристанище

0
Служители на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия и Южната оперативна митница са задържали голяма партида контрабандни бронетранспортьори в пристанището на Азов в Ростовска област, които са изпратени от България към Беларус транзитно през Русия, съобщи източник от правоприлагащите органи пред ТАСС.

Общо са открити 20 бронетранспортьора, от които осем са задържани от служителите на реда.

„На границата бяха задържани 8 бронетранспортьора, останалите 12 бяха пуснати от митническите служители. Общата стойност на всички проследени бронетранспортьори е 5 милиона рубли (115 540 лева)“, казал източникът на агенцията.

Той уточнява, че при транспортирането на бронетранспортьори компанията е използвала фалшиви актове за демилитаризация за използване в Руската федерация.

„По този факт Министерството на вътрешните работи на СУТ УТ МВД във Федералния окръг Северен Кавказ е образувало наказателно дело за контрабанда на оръжия и друго военно оборудване“, съобщил източникът на ТАСС, цитиран от „Фокус“.

В хода на оперативните мерки се е оказало, че контрабандните бронетранспортьори е трябвало да бъдат изнесени за Беларус и продадени в Русия за граждански нужди.

ТАСС все още няма официално потвърждение на тази информация.

В България няма информация по случая.

Военното министерство през последните години продаде голямо количество техника с отпаднала необходимост, в това число и БТР-и и танкове.
 

Източник: mediapool.bg

The post Контрабандни БТР-и от България заловени на руско пристанище appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Контрабандни БТР-и от България заловени на руско пристанище

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация