Контейнери за събиране на зелени отпадъци поставиха в община Гоце Делчев

0

135 контейнера тип “Бобър” за събиране и изхвърляне на зелени отпадъци вече са разположени на територията на община Гоце Делчев. По този начин, Общината стартира система за разделно събиране на зелени отпадъци със специални съдове, като тези отпадъци ще бъдат извозвани до инсталацията за компостиране, изградена в Регионалното депо в Гоце Делчев, където ще бъдат преработени в компост.
Тъй като инсталацията обслужва и други две общини от района – Гърмен и Хаджидимово, такива контейнери са разположени и там, като общият брой за трите общини е 268.
В кафявите контейнери може да бъдат изхвърляни следните отпадъци: листа, тънки клони, трева, шишарки, градински отпадъци, храсти, растения, дървесни стърготини.
В кафявите контейнери, категорично не трябва да се изхвърлят: хранителни отпадъци, битов отпадък, пепел от въглища и дърва, листа от орех и див кестен.
Абсолютно недопустимо е изхвърлянето на сезал, канап, стъкло, опаковъчни ленти и мрежи, кабели, стреч фолио, въжета, тел, инертни материали, пластмасови опаковки, метални опаковки и хартиени опаковки!
Ползите от събирането на зелени отпадъци са много, като основните са:
Производство на компост; намаляване на битови отпадъци, постъпващи за депониране в депото, както и намаляване на парниковите газове.
Призоваваме хората да използват контейнерите по предназначение и да изхвърлят в тях само допустимите зелени отпадъци.

The post Контейнери за събиране на зелени отпадъци поставиха в община Гоце Делчев appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви