Кого лъжете, господин министре

0

Гласуването с машини било абсолютно сигурно и честно, и никой не можел да пипа тях или софтуера, заявява в подлизурско интервю в „24 часа“ министърът на електронното управление Георги Тодоров.

Като оставим настрана факта, че това е безсрамна лъжа, потвърдена от Конституционния съд на Германия и от абсолютното отхвърляне на това гласуване в Европа, повече от ясно е, че това интервю е направено, за да създава алиби за предстоящото манипулиране на изборите.

А колко е сигурно и независимо гласуването с машини гражданството може да прочете в интервюто на шефката на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова, публикувано вчера в „Труд нюз“. В него тази интелигентна дама ясно казва, че изборите с машини са частен бизнес на дружеството „Сиела норма“, което продаде машините на държавата, държи ги в свой склад и ги обслужва със свои техници за поддръжка и логистика.

И така фирмата прибира някой и друг милион, а чиновниците правят безсмислени демонстрации как машините били пломбирани. Изглежда инж. Ганев е открил начин да пломбира киберпространството. Онези в Силициевата долина ряпа да ядат.

На всичкото отгоре от приказките на министъра се разбира, че машините ще бъдат ползвани и на следващи избори. Очевидно машините ще изместят социологията в изборната търговия. Поръчваш си резултат, плащаш на когото трябва и си в играта. Машината няма как да я арестуват.

Ето така служебното правителство на президента Радев изпълнява главното си задължение по конституция – да подготви изборите. А машините са калния инструмент, с който демокрацията в България добива все по-завършен вид на чиновническа демагогия. Та, кого все пак лъжете, господин министре, че гласуването е абсолютно честно и сигурно?

The post Кого лъжете, господин министре appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Кого лъжете, господин министре

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение