Кметът на Сандански с предложение до министър – председателя за доизграждане на недовършения детски санаториум!

0

Кметът Стоянов с предложение до министър – председателя за доизграждане на недовършения детски санаториум!
С писмо до министър-председателя и министрите на финансите и здравеопазването от днес, кметът Стоянов отправи искане средствата от продажбата на имота и сградата на бившия детски санаториум, да бъдат инвестирани целево за довършване на сградата на новия детски санаториум, находящ се в непосредствена близост до Манастир „Св. Св. Козма и Дамян“ – /Манастирчето/.
Строежът на недовършената сграда, предвиден за нов Детски санаториум, е започнал още през 1988 г., но до днес остава в недовършен груб вид, пустее и се руши с времето.
Преди по-малко от година, темата за довършване строежа на детския санаториум и въвеждането му в експлоатация, бе обсъдена с министъра на здравеопазването – д-р Меджидиев при негово работно посещение в град Сандански..
Тогава министър Меджидиев и кметът Стоянов посетиха пустеещата сграда и обсъдиха на място възможностите за нейното бъдещо функциониране като детски здравен център.
На последното заседание на Министерски съвет, проведено на 3 май, е взето решение за продажба на сградата на бившия Детски санаториум в град Сандански. Сградата и имотът са държавна собственост с принципал Министерството на здравеопазването и се управлява от „Специализирани болници за рехабилитация – национален комплекс“ ЕАД – София.
Мотивиран от Решението на Министерски съвет, кметът Стоянов внесе писмено искане, средствата от продажбата на бившия Санаториум да бъдат инвестирани целево за довършване на строителните дейности и въвеждане в експлоатация на новия детски здравен център.
Община Сандански многократно е апелирала към отговорните по казуса държавни институции да вземат адекватни решения и мерки, относно бъдещото развитие на здравеопазването и балнеолечението в Сандански и региона.

The post Кметът на Сандански с предложение до министър – председателя за доизграждане на недовършения детски санаториум! appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви