Кметът на Гоце Делчев със забрана за палене на огньове върху зелени площи и до жилищни сгради на Сирни Заговезни

0

Във връзка с наближаващия на 17 март 2024 год. празник Сирни заговезни, свързан с направата и паленето на „сирници“, на основание чл. 4, ал. 1, т. 3 от Наредба № 1 за осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата, опазване на околната среда и защита на имуществото на територията на община Гоце Делчев и Наредба № 9 за осигуряване на противопожарния ред на територията на община Гоце Делчев, кметът на общината издаде нарочна заповед. В нея се забранява направата на „сирници“ върху зелени площи на територията в общината, както и в близост до жилищни сгради и други постройки, електрически и кабелни мрежи и запалими съоръжения, създаващи опасност от пожари.

Забранява се използването на автомобилни гуми и други гуми за горене, с което силно се замърсява въздуха и чистотата на населеното място. Нарушителите на заповедта ще се санкционират съгласно нормативната база .Ако е необходимо да бъде осигурен пясък, върху който да се направи „сирница“, може да бъде направена заявка при дежурния в общинска администрация или на тел. 088 800 60 80.Общинско предприятие „Селскостопански и благоустройствени услуги“ и „Чистота“ трябва да почистят града на 18 март 2024 год.

The post Кметът на Гоце Делчев със забрана за палене на огньове върху зелени площи и до жилищни сгради на Сирни Заговезни appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви