Кметът на Белица Радослав Ревански: Няма да убиваме мечката

0

През последните три денонощия мечката, която нападна жена в Белица не е засичана в района. Това заяви кметът Радослав Равенски, като се надява животното да е високо в планината.  Той отговори и на обвиненията на природозащитниците, които се противопоставиха на убиването на животното.

„Мечката няма да бъде убивана. Два часа след нападението тя беше засечена в същия район и затова забраних достъпът до него, нямаме разрешение за отстрел“, посочи кметът.

„Това е животно, което мигрира, не може да стои там, където има шум“, отбеляза той пред БТВ.

Има решение да се направи кампания и среща с местната общност, тъй като те продължават да ходят за гъби.

„Казах им: Като ходите за гъби, бъдете по – шумни. Дивите животни бягат от хората“, посочи кметът.

Той припомни, че преди 30 дни е имало разрешение за отстрел, но мечката не е могла да бъде намерена. „Тя си е в гората и няма да се отстрелва, нямаме лошо отношение към животните в община Белица“, категоричен беше той.

Природозащитните също коментираха решението на местните власти

„Това е просто недопустимо е една цивилизована европейска държава. Нормално като отидеш в гората да имаш едно на ум, че нещо може да се случи. Дали змия, дали нещо друго. Просто трябва да започнем да имаме хуманно отношение към животните“, смята Цветелина Йорданова, инициатор на петиция в защита на мечката.

„От фондация „Четири лапи“ смятаме, че при всички положения трябва да се направи всичко възможно животът на мечката да бъде запазен, както и районът да бъде безопасен за хората там“, отбеляза и Димитър Иванов, директор на Парка за танцуващи мечки.

The post Кметът на Белица Радослав Ревански: Няма да убиваме мечката appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Кметът на Белица Радослав Ревански: Няма да убиваме мечката

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация