Кметът на Банско Иван Кадев на работна среща с посланика на Косово Н. Пр. Делфин Плана

0

 

По покана на кмета Иван Кадев, на двудневна визита в Банско пристигна Н. Пр. Делфин Плана, посланик на Република Косово в София. На работната среща в приятелска атмосфера бяха потвърдени заявените по-рано намерения за сътрудничество между Община Банско и Република Косово. Дипломатът сподели, че много косовски общини са проявили голям интерес за съвместни дейности с Банско и желание за побратимяване. Посланик Плана отправи покана към кмета на община Банско да присъства на официалното учредяване на Българо-Косовската търговска камара, която ще подпомогне развитието на двустранните отношения.

Банско джаз фестивал е един от най-добрите музикални фестивали и вие трябва много да се гордеете с него, заяви Н.Пр. Плана в разговора си с Иван Кадев. Косовският дипломат бе придружаван от известния музикант Шеки Ходжа, който бе представен като културния посланик на Косово на Балканите. Неговото участие в срещата, както и на други участници в музикалния му проект, представен на сцената на Банско джаз фестивал, бе знак за желанието на двете страни да утвърждават междукултурните връзки, а чрез тях и бизнес и икономическите отношения.

Click to enlarge image img-004.jpg

 

The post Кметът на Банско Иван Кадев на работна среща с посланика на Косово Н. Пр. Делфин Плана appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви