Кметът Методи Байкушев сформира работна група за проследяване разходването на минералната вода на Благоевград

0

Кметът Методи Байкушев създава работна група от специалисти, която да установи актуалния дебит, който достига до титулярите на разрешителните за ползване на минерални води в Благоевград. Това съобщи той на редовната пресконференция. Целта е да бъде установено адекватни ли са сега действащите процедури за отчитане на използвания воден ресурс, осъществява ли общината и как контрол върху отчитаните от водоползвателите количества, реални ли са количествата върху, които се начисляват задълженията на ползвателите. Градоначалникът съобщи, че към момента липсва яснота за прилаганите процедури за отчитане на ползваните термални води и доколко въведените правила гарантират интереса на всички страни.

„Първоначалният анализ сочи, че има изключително сериозен дефицит на информация, и че контролът не е достатъчен. Поемам ангажимент, оттук нататък да бъде ясно за обществеността с колко минерална вода разполагаме, кой я ползва, на какво основание, как се отчита и как се плаща, как е организиран процесът по контрол от страна на Общината – нещо, което при встъпването ми в длъжност не заварих“, коментира кметът Методи Байкушев. Той е дал едномесечен срок на работната комисия да отговори на поставените въпроси, резултатите ще бъдат оповестени публично.

The post Кметът Методи Байкушев сформира работна група за проследяване разходването на минералната вода на Благоевград appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви