Кметът Ил. Стоянов: Слуховете за смъртта на „Пирин“ са силно преувеличени, има интерес от наши и чужди инвеститори, не се сърдя на треньора, държа да остане

0

Кметът на Благоевград Илко Стоянов заяви, че слуховете за смъртта на „Пирин“ са силно преувеличени и че застава твърдо зад треньора Христо Янев въпреки песимизма на наставника за оцеляването на клуба. Градоначалникът каза още, че по идея на феновете 90 процента от приходите от билети ще отиват за заплати на футболистите. Абдикиралият собственик на орлетата Пол Белогур все още не е предоставил акциите си в общината, които задължително трябва да бъдат придружени от финансов отчет, преди казусът да бъде предложен за гласуване от местния парламент или какъвто ще изиска със сигурност евентуалният им бъдещ притежател.

„Не се притеснявам и не вярвам, че ще излязат огромни задължения, за които не знаем. Сумите не са непосилни според работните отчети. Ходовете оттук нататък са ясни. Акциите можем да ги приемем, но когато започнем да търсим нов собственик, трябва да знаем какво му предлагаме. Ситуацията не е чак толкова тревожна. Детско-юношеската школа е под опеката на общината от миналата година и ще продължим да се грижим за децата, младежкия и женския футбол. Базите също са общински. Ако има слухове за смъртта на „Пирин“, те са силно преувеличени. Клубът е доказал, че може да оцелява през годините. Надявам се с обединени усилия на общината, хората от бизнеса, на цялата общественост да успеем да го вдигнем отново. Сигурен съм, че бизнесът ще се включи и ще помогне на отбора“, коментира Ил. Стоянов, след което увери, че след излизане на резултатите от проверката за финансовото състояние на клуба те ще станат публично достояние. „Има интерес от инвеститори, включителни и от чужбина, но е много рано да кажем, че интересът е сериозен. Кандидатите ще искат да погледнат какво точно даваме. Предполагам, че до една седмица ще имаме яснота около финансовото състояние на клуба и ще го обявим публично. Надявам се да имаме време да привлечем и съответните рекламодатели, но това не става за ден или два. Ние сме във формални процедури и затова времето може да не ни стигне. Убеден съм в едно – „Пирин“ ще го има и занапред“, категорична е кметската прогноза. „Говорих с Христо Янев два пъти. Реакцията му е такава, каквото той оповести публично. Това е нормално. Той защитава своя отбор. Не му се сърдя, защото казва истината. Същевременно това, което казах и на него, и на футболистите, е, че наистина дълго време е продължило това безпаричие, но да проявят още малко търпение. Аз искам Христо Янев да остане на поста си, защото виждаме, че е изградил отбор. Негово право е да реши какво точно да направи“, заключи градоначалникът.

Междувременно от „Дъбравска“ 1 направиха разбивка на цената на билетите за домакинството срещу „Черно море“ в понеделник. Регулярните ще струват 10 лв., колкото ще плащат и феновете на гостите. Срещу 5 лв. ще влизат пенсионерите и учениците, ВИП пропуските са по 50 лв.

Хр. Янев

Варненци правят всичко възможно да уредят новите двама бразилци с работни визи и да са на разположение за визитата в Благоевград. По-големи шансове да получи дебют срещу пиринци има Алвес, докато Ферейра засега е трета опция за върха на атаката след титуляря Атанас Илиев и алтернативата му Исмаил Иса, който по-рано през седмицата вкара гола за победата на моряците с 1:0 срещу „Черноморец“ /Балчик/ в контрола, играна на ст. „Младост“ в две полувремена по 35 минути. Старшията Илиан Илиев даде шанс за изява на футболисти с по-малко игрови минути и на младоци от школата. Черноморци бяха в състав Иван Дюлгеров (36-Галин Григоров), Росен Стефанов, Наско Янков (36-Берк Бейхан), Мартин Дичев, Ангел Ангелов, Стефан Велев, Арлинд Дакай, Мишаел Алвес (36-Симеон Савов), Николай Златев (20-Даниел Полонски), Матеус Машадо, Исмаил Иса.

Източник: Вестник Струма

The post Кметът Ил. Стоянов: Слуховете за смъртта на „Пирин“ са силно преувеличени, има интерес от наши и чужди инвеститори, не се сърдя на треньора, държа да остане appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви