Кметът Илко Стоянов откри официално новоизградения покрит пазар в Благоевград

0

Кметът на Благоевград Илко Стоянов символично преряза лентата на новоизградения покрит пазар в Благоевград.
По време на официалната церемония, на която присъстваха производители на екологично чисти храни, жители и гости на града, бе отслужен и водосвет за здраве от отец Андон Шавулев от благоевградския храм „Въведение Богородично“.
„Минаваме през много тежки времена и всички го усещаме, затова се радвам, че днес сме заедно, хората, които работеха, хората, които ще работят занапред и всички вие жители и гости на града. Щастлив съм, че откриваме покрития пазар, символ на Благоевград. Той ще ни даде възможност не само да черпим храна, но и да общуваме помежду си. Това беше и голямата идея – пространството да се превърне в нещо повече от съоръжение, в едно място, където нашите съграждани и гости ще разговарят, ще пазаруват от търговците и така ще поддържаме най-важното нещо – човешките взаимоотношения. Малко по-надолу след време ще се построи храм, който ще бъде още един символ на вярата, на която се уповаваме. Благодаря на всички, които участваха в изграждането на пазара и на тези, които сте тук. Пожелавам ви да сте здрави и „На добър час!“, каза по време на откриването на новото съоръжение кметът Илко Стоянов.
Тържествената програма започна с химна на Благоевград – „Песен за Благоевград“, а деца от ФТА „Пиринче“ към ЦЛТРДБ и ФФ „Ритмика“ представиха танца на изобилието.
Специално за церемонията бяха подредени и маси със здравословни продукти, местно производство.
Новоизграденият покрит пазар в Благоевград е с модерна архитектура и атрактивна визия. Оформено е пространство от покрит и защитен тип, изградена е стоманена конструкция за защита от неблагоприятни условия, създадена е достъпна и комфортна среда за осъществяване на търговска дейност. Пространството около съвременното съоръжение разполага с безплатен wi-fi за търговци и посетители. Поставени са нови пейки за отдих, изградена е чешма за питейни нужди, засадена е и многогодишна растителност, която превръща периметъра и в парково пространство.
Освен това на място има интегрирана озвучителна система за релакс и спокойствие на посетителите, инсталирана е система за видеонаблюдение, която ще обезпечава денонощната сигурност и охрана на съоръжението.
За да бъде завършен вида на пазара е изградено съвременно комбинирано покривно осветление, чрез естествена светлина и енергоефективни осветителни тела.
Освен място за търговска дейност новоизграденият покрит пазар ще бъде и място за културни прояви – модел, успешно работещ е много европейски центрове.
Покритият пазар е поредният успешно реализиран обект от Капиталовата програма на Община Благоевград.
Може да бъде изображение с пейка, бордюр и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 13 души, тълпа, парк и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 2 души, тревна площ, бордюр, парк и текстово съобщение
Може да бъде изображение с автомобил, паркомат, автобус, гума, миниван, път, улица, бордюр и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 13 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с указателна табела, сгради и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 3 души, изправени хора, костюм, офис и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 3 души, плод и текстово съобщение

The post Кметът Илко Стоянов откри официално новоизградения покрит пазар в Благоевград appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви