Кметът Илко Стоянов внесе предложение в ОбС за одобрение на ПУП, за да запази домовете на стотици жители по улиците „Митрополит Борис“ и „Христо Силянов“

0

Пореден последователен ход в интерес на хората! Кметът Илко Стоянов внесе предложение в ОбС за одобрение на ПУП, за да запази домовете на стотици жители по улиците „Митрополит Борис“ и „Христо Силянов“
Кметът на Благоевград Илко Стоянов направи предложение до Общински съвет, с което настоява да бъде одобрен Подробен устройствен план, включващ Изменение на плана за улична регулация, Изменение на плана за регулация и застрояване, както и Работен устройствен план (квартали 58, 48, 50, 51, 52, 217 по плана на ЦГЧ) по продължение на ул. „Митрополит Борис“ и ул. Христо Силянов“.
Това е поредната стъпка от страна на градоначалника в посока спасяване на домовете на поколения благоевградчани от премахване.
Съгласно действащите документи пътните артерии са предвидена за разширяване, но за да бъде реализирано подобно намерение част от сградите в района следва да бъдат съборени, предвид обстоятелството, че регулационните линии преминават през тях.
Припомняме, че през м. февруари 2023 г., кметът Илко Стоянов внесе предложение за изменение на Застроително-регулационен план, одобрен със заповед през 1994 г., което бе върнато от областния управител.
Последва среща с хората, инициирана от градоначалника, на която той пое ангажимент проблемът да бъде решен кардинално.
Предложението предстои да бъде разгледано на заседание на Общински съвет на 25 септември.

Всички реакции:

Maria Velinova и 27 други

The post Кметът Илко Стоянов внесе предложение в ОбС за одобрение на ПУП, за да запази домовете на стотици жители по улиците „Митрополит Борис“ и „Христо Силянов“ appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви