Китай прогнозира появата на нов „X-вирус“

0

Човечеството със сигурност ще се сблъска с нов смъртоносен вирус в бъдеще. Това обяви ръководителят на Китайския център за контрол и превенция на заболяванията Гао Фу пред международен форум за ролята на науката и технологиите в обществото.

„Светът е изправен не само пред пандемията от коронавирус, но и пред редица други проблеми, като инфодемията, когато се преплитат почти неразличимо информация и дезинформация. Това поражда много слухове и проблеми, които трябва да бъдат решени“, казва специалистът.

Гао Фу подчерта, че в бъдеще светът със сигурност ще се сблъска с т. Нар. „Х вирус“, чиито характеристики все още не са известни на никого и които могат да се появят навсякъде и по всяко време.

„За бъдещето на човечеството е необходимо да работим заедно, за да разрешим проблемите си. В тази връзка предлагам да се ръководим от „принципа на четирите С“: сътрудничество (cooperation), конкуренция (competition), комуникация (communication) и накрая координация (coordination), (координация)“, подчерта експертът.

От горните принципи той специално подчерта ролята на бързия обмен на информация, тъй като именно откритият обмен на информация от страна на Китай позволи на учените по целия свят да започнат разработването на ваксини срещу коронавирус и да постигнат успехи за толкова кратко време, предаде БГНЕС.

The post Китай прогнозира появата на нов „X-вирус“ appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Китай прогнозира появата на нов „X-вирус“

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация