Кирил Симеонов: Нямам информация дали други от ИТН ще ме последват

0
„Нямам никаква информация дали други депутати от „Има такъв народ“ ще ме последват, аз взех еднолично това решение, не мога да кажа какви преговори или разговори се водят“, каза Кирил Симеонов, който последен се отцепи от партията на „Има такъв народ“.

По думите му хората искат алтернатива срещу статуквото.

„Това, което преля чашата, е свалянето на председателя на Народното събрание Никола Минчев. Аз гласувах заедно с моята парламентарна група, направих го от лоялност. Има две възможности – или нови избори, или кабинет с ГЕРБ и ДПС. И двата варианта са недопустими, липсва адекватна комуникация на високо ниво. Най-вероятно ще има предсрочни избори, парламентът ще е изключително фрагментиран и разнопосочен отново“, допълни Кирил Симеонов пред БНТ.

Според него няма да може да се състави адекватен кабинет.

„Имах един разговор с „Продължаваме промяната“ и нищо не ми е предлагано“, добави Кирил Симеонов.

Той коментира информацията, че по време на заседанието, на което се обсъждаше оставката на Никола Минчев, премиерът Кирил Петков е писал смс-и на някой от депутатите така: „Става въпрос за друг колега, знам кой е, но мисля, че не е коректно да му споменавам името в ефир“.

„Моята червена линия е ГЕРБ и статуквото, а ние сега помагаме да се върне този модел, но не мисля, че решението са предсрочни избори. Независим депутат означава, че ще подкрепя това, което аз смятам за добре, независим депутат означава да гласуваш по съвест всеки път, ще гласувам по лични убеждения. Ветото за Северна Македония не трябва да се вдига, докато не си изпълни ангажиментите към България. Задължително това решение трябва да мине през парламента“, каза още Кирил Симеонов.

Източник: mediapool.bg

The post Кирил Симеонов: Нямам информация дали други от ИТН ще ме последват appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Кирил Симеонов: Нямам информация дали други от ИТН ще ме последват

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация