Кирил Петков: Това, което сме обещали – ще го направим

0

„Тази дискусия вече я водихме. Имаме решение на Народното събрание и ще се придържаме към него. Това, което сме обещали – ще го направим.“ Така коментира пред журналисти в Садово искането на Украйна към България за оръжие  министър-председателят Кирил Петков по повод.

„Не мисля, че на всеки две седмици трябва да се отваря темата. Ще ремонтираме бойните машини от Украйна, първите от тях вече идват. Българската страна вече е направила достатъчно“, допълни още той.

Той коментира и информацията, че френският президент Емануел Макрон ще бъде посредник в конфликта между България и Северна Македония.

„Не става въпрос за политически натиск, трябва да е ясно, че нищо няма да направим под натиск. Това, което се опитваме да направим е, българските желания да се гарантират през ЕС процес. Това ще го оставя и на външно министерство. Трябва да видим дали българската позиция може да се гарантира през европейския механизъм“, каза още той.

По отношение на доставките на газ министър-председателят обясни, че вторият танкер от САЩ ще дойде на 23 юни.

Петков е в Садово за среща със земеделски производители, чиято продукция беше  засегната от градушките. Премиерът заяви, че държавата ще изплати средствата „много бързо” – в рамките на месец.

Припомняме, че градушка удари района в края на месец май. Стопаните излизах и на протест с искане за оставка на земеделския министър Иван Иванов. В една от демонстрациите им те направиха жива верига и затвориха път край Пловдив.

Материалът Кирил Петков: Това, което сме обещали – ще го направим е публикуван за пръв път на 24novini.

Източник: 24novini.bg

The post Кирил Петков: Това, което сме обещали – ще го направим appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Кирил Петков: Това, което сме обещали – ще го направим

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация