Кириле, не бъди такъв страхливец, излез и защити Лена

0

Кириле, не бъди такъв страхливец, излез и защити Лена. Ти! Лично ти. Не се крий зад партийните тиради, зад колективната подкрепа, зад клишетата за съдебна разправа с клеветниците.

Лена, Кириле, е твоя приятелка! Ти трябва лично да застанеш като рицар пред хулителите и да ги заклеймиш.

Боже мили, кой ви отгледа такива безпомощни мъжеподобни – безчувствени, безсилни, свиращи се под полите на жените в кризисни ситуации, отчайващо неспособни да застанете като щит в тежки моменти, когато върху тях се изсипват пороища от брутални обиди?!

Защо, Кириле, не приличаш на баща си?

Когато онзи епилиран женомразец, безподобен лъжец и арогантен хулиган Радостин Василев избълва срещу мен лайнян залп от гадости, ти се направи на ни-чул-ни-видял.

Беше първият ден на предизборната кампания, в която ти го изтика напред като водач в Габрово, отстранявайки и унижавайки приятелката си Яна Балникова, когато този черен неблагодарник и подъл интригант започна срещу мен война с предизвестен край – е, загуби я! Загуби я светкавично и завинаги. Защото Истината е на моя страна. Тогава Петко, твоят баща, няколко пъти ми звъня – беше потресен и отвратен от Руди Гела. Каза ми, че ти никога не би постъпил така с жена. И, покрай топлите думи на подкрепа, ми разказа любопитна история: как един ден влязъл в лабораторията ви във Факултета по биология и видял палячото да ти се хили насреща. Тогава Петко рекъл: аз да нямам шизофренично раздвоение – не си ли ти същият, който искаше да вкара сина ми в затвора, заради една декларация?! Защо си тук сега?” Двуличникът, когото ти прибра, след като той предаде четата на Слави, отговорил на татко ти: “Да, аз съм. И съм тук, защото съм много луд”. Впрочем, той така завърши и пресконференцията на отцепниците на 13 юни: “Аз съм безпрекословно луд!” Баща ти смята, че те е записвал на срещите в апартамента му и с това те държи. Няма да те питам така ли е. Знам.

Защо ти припомням това? Заради две неща:

1. Ти и твоите другари сте страшно възмутени от сценаристите на Слави, които осмяха безпощадно Лена като “хищна хиена”. Да, грозно е! Да, сексистко е! Да, отвратително е! Днес Радостин Василев, от парламентарната трибуна, се нахвърли върху Десислава Трифонова – с примитивен хумор, със злобарска ирония, с комплексарски нагон да ти се хареса. Този словоблудец, пародия на депутат, пропусна малкия, но съществен факт, че Десислава Трифонова прочете не свое лично изказване, а доклад по скандала “Джемкорп” – доклад, одобрен от мнозинството в парламентарната анкетна комисия; изгласуван от 129 народни представители (при 6-ма въздържали се от братската Ви група на “Демократична България”). Ти, Кириле, седеше на първия ред и одобрително се хилеше, около теб се крекотеха някакви безлични недоразумения, попаднали по ирония на Съдбата в парламента. Този, самообявил се за луд, е тотален чалгар, любител на “Мегами” и “Клуб 33”; израстък от чалга секцията на “Има такъв народ”, протеже на Слави; слагач, който се хвалеше как през май 2022 г. е бил гост на рождения ден на Тошко Йорданов; умилкваше се около сценариста Филип Станев; даваше слабоумни интервюта в телевизия 7/8… Руди Гела е кръв от кръвта и плът от плътта на тези хлевоусти подигравчии, които унизиха, ужас – толкова безсрамно унизиха Лена, милата.

Ти, Кириле, нямаш сензори за Истината и Честта. Подвластен си само на Сметката и Властта. Обаче, виждаш ли колко е безпощадна Вселената?! Даваш ли си сметка какво се случи?! Ти ръкопляскаше на Руди Гела, докато той обиждаше Десислава Трифонова в пленарната зала, а днес вече половин България се кефи от чалга-парчето на същите онези – презрени от теб сценаристи, които изкопаха този немощен спортен адвокат от невзрачната му кантора в Студентския град и го изпратиха да безчинства над спорта от министерското кресло в Спортната палата. Усещаш ли Иронията?

Обругаха Лена и сигурно много те боли. Е, така ти се пада.

Петко Петков ми сподели, че след мръснишките атаки, натъпкани с лъжи, с които Радостин Василев облъчи публиката срещу мен – да, доверчивите и простите, мизерните любители на пошли сензации – но някаква публика, все пак – той повече не искал да чува за него. Разказа ми как на закриването на предизборната кампания пред НДК, Радостин Василев се хвърлил сервилно да го поздравява, докато двамата си говорели с Линда, но Петко демонстративно му обърнал гръб. Така постъпват мъжете, Кириле!

Баща ти много те обича и смята, че е отгледал син с чест и достойнство. Когато през август 2022 г. започнаха безпрецедентните порно кибер атаки срещу мен, за които е ясно, че са поръчани от някой засегнат от коментарите и разкритията ми политик, Петко ми се обади и каза: ”Не е Кирил, повярвай ми! Гарантирам ти, синът ми не би причинил това на жена. Никога!” Повярвах му. Петко е добър и вярващ човек. Ти какъв си?

Ти, Кириле, изгони от кандидат-депутатските листи един активист на “Продължаваме промяната”, защото от ЛГБТИ организации се обявиха срещу него, бил им запалил знамето. Не можеш да понесеш да те нарочат за хомофоб. Обаче, дружески прегърна и даде втори шанс на Руди Гела, който нарича най-близкия ти приятел Асен Василев “педераст”, а за двама свои бивши съпартийци написа: този е гей и онзи е гей. По една национална телевизия определи две жени от ИТН като “проститутки”. Не се посвени, уж цитирайки Татяна Дончева, в интервю с Тошко Йорданов по телевизия 7/8, да нарече един от лидерите на протестите, баща на трима синове – “гей”.

Кириле, ти ми сподели адски огорчен, че най-голямата обида, нанесена ти в ПИК, е от един авторски коментар на Николай Бареков, че си гей и имаш любовник в Северна Македония, затова искаш отпадане на ветото. Ти ми изплака почти: ”Имам семейство и деца! Знаеш ли как се почувстваха те?! Моите близки и приятели…” Да, знам какво е. Само че защо ти, който си толкова травмиран за своите близки, не помисли дори за секунда за близките на обидените от Руди Гела?! Защо подминаваш неговите мерзки ругателства? И ти ли, Кириле, си женомразец? И ти ли си хомофоб? Той, Руди Гела, с неговите демонстративни мъжки приятелства, може да е тъкмо обратното, но това не е наш проблем, а на онази клета жена, която използва за параван.

Лена е несправедливо обидена от доскорошните авери на Руди Гела. Ти някога замисли ли се за жените, които този “душевен отпадък”, както го нарича бившия му партиен началник Тошко, наплю зловонно и гнусно: Илиана Раева, Весела Лечева, Дани Каназирева, Николина Ангелкова, Екатерина Дафовска, Ива Митева, Христинка Иванова, Соня Колтуклиева, Десислава Трифонова, Илиана Маринова… унижавал е служителки в Министерството на спорта. Той не защити от публичните хули съпругата си Нина Петкова (вече бивша съпруга) и приятелката си Ралица Младенова, която използва възмутително като шпионка и пионка, оставяйки я на 38-годишна възраст самотна и публично обругана.

Това мъж ли е, Кириле, питам те? Ти мъж ли си, Кириле, ако си мъж – как така си безразличен към мутренските похвати срещу жените, чиято единствена вина е, че не харесват Руди Гела, разобличават го и са негови политически опоненти. Ти, Кириле, като него ли си?

Защити Лена! Открито, с достойнство и без да се плашиш от ответни удари. Кириле, жените помнят кой ги е отбранявал от вулгарните нападатели. И още повече помнят, кой се е скрил в сенките.

Вестник: ТРУД

The post Кириле, не бъди такъв страхливец, излез и защити Лена appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Кириле, не бъди такъв страхливец, излез и защити Лена

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви