КЕВР трябва да определи с колко ще поскъпне природният газ

0
На днешното си заседание Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) трябва да реши с колко да се повиши цената на природния газ. Заявката на „Булгаргаз“ е за поне 16% скок. Очаква се обаче увеличението да е повече. Преди дни шефът на дружеството Николай Павлов заяви, че тази цена вече не е актуална, тъй като междувременно цените са се увеличили с около 50%.

Според прогнози на различни експерти цената на синьото гориво може да се увеличи с около 25%. В момента за киловатчас се плащат 69.40 лв. Първоначалното искане на „Булгаргаз“ беше тази цена да се увеличи до 80.20 лв. за киловатчас.

КЕВР ще вземе решението в условия на безпрецедентно високи цени на тока на борсата и нестихващи оплаквания от страна на бизнеса.

Преди дни служебният премиер Стефан Янев заяви, че се планират компенсации от по 50 лв. за всеки мегаватчас електрическа енергия. Парите обаче вероятно ще могат да се дадат най-рано в края на годината. Преди това трябва да се направи нова бюджетна актуализация, а в момента няма парламент, който да я гласува.
 

Източник: mediapool.bg

The post КЕВР трябва да определи с колко ще поскъпне природният газ appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: КЕВР трябва да определи с колко ще поскъпне природният газ

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация