“Като за шестгодишните“. Гълъб Донев нареди министрите да пишат отчети

0
Служебният премиер Гълъб Донев поиска от министрите да напишат отчети за свършеното по ресори от началото на мандата на правителството. Трудното условие в задачата е, че рапортите трябва да са написани на прост и разбираем език, достъпен за всяко “шестгодишно дете“ .

“Призовавам министрите да подготвим всеки в своята сфера на компетентност и отговорност кратък и ясен отчет за свършеното от  август досега с акцент върху решенията, които са се отразили положително върху живота на хората“, каза Донев в началото на първото заседание на Министерския съвет за 2023 година.

Премиерът обясни, че когато са встъпили в длъжност като служебно правителство, не са подозирали, че през януари 2023 година те все още ще са на власт.

“Вторият мандат за съставяне на редовно правителство е в ход, а краят на нашият мандат наближава“, отбеляза Донев.

Според него служебното правителство от самото начало работи и решава проблемите на хората като спазва принципите на доброто управление. “Откритост и отчетност са критерии за добро и ефективно управление“, заяви министър-председателят. 

“По думите му кризите от последните години се отразяват на новогодишните ни пожелания. Заради ковид пандемията си пожелавахме здраве, заради войната в Украйна си пожелаваме новата година да донесе мир. Всъщност новата година е време, а времето е най-ценният подарък, който можем да получим. Време, което надявам се ще осмислим с избора си да бъдем добри хора“, каза Донев.

Неговото кратко слово в началото на правителственото заседание беше нещо като новогодишно обръщение към министрите и народа.

„Заедно сме въпреки различията, разстоянията и границите помежду ни. Заедно сме въпреки разделителните линии, дори защото ни свърза общата ни съдба като народ и общото време, с което разполагаме“, допълни премиерът.

Той пожела на всички дни, в които към общото ни благо като народ да ни водят и справедливите решения.

“Става въпрос не само за справедливите решения на институциите, но и за личния ни избор да постъпваме справедливо“, каза Донев

В заключение той каза, че справедливостта не е богинята Темида, а е добродетел, която е присъща на хората. “Справедливостта е мярка за повече хармония в обществените и личните отношения“, каза премиерът.

 

Източник: mediapool.bg

The post “Като за шестгодишните“. Гълъб Донев нареди министрите да пишат отчети appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: “Като за шестгодишните“. Гълъб Донев нареди министрите да пишат отчети

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви