Карадайъ в Турция: След 2 май всички се готвим за предсрочни избори

0
Председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ призова българските граждани в Турция да се готвят за избори след 2 май, предаде БГНЕС.

По време на Великденските празници делегацията на ДПС беше на посещение в Турция. Освен лидера на партията Мустафа Карадайъ в нея са били още евродепутатът Атидже Вели, народните представители Рамадан Аталай, Адлен Шевкед, Имрен Мехмедова, Елхан Кълков, Байрам Байрам и Мюмюн Мюмюн, представителя на ДПС за район Тракия Гюнер Четин, който е и зам.-кмет на община Чорлу, представителя на ДПС за район Мармара Лютви Йозгюр, областни председатели на ДПС и общински кметове от партията.

В словото си на благотворителна вечеря в турския град Чорлу лидерът на ДПС поиска от българските изселниците в страната да бъдат готови за предсрочни избори в България.

„След Байрама всички да се готвим за предсрочни избори. И нека на предстоящите избори да имаме още по-добър резултат в сравнение с последните“, каза Карадайъ.

Ифтарът бе уважен от областния управител на Текирдаг Азиз Йълдъръм, депутатите от турския меджлис Мустафа Йел и Илхами Йозджан Айгюн, кмета на голяма община Текирдаг Кадир Албайрак и кмета на община Чорлу Ахмет Саръкурт.

В началото на вечерята лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ предаде най-сърдечните поздрави на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

„Много съм щастлив, че се намирам сред вас. Благодаря ви за подкрепата и всеотдайната работа на изминалите избори през 2021 година. Гордеем се с доверието и подкрепата, които ни давате“, каза Карадайъ.

Преди 33 години след репресии от страна на тоталитарната власт бяхме принудени да се разделим с нашите близки и роднини. Бяхме прокудени от Родината си, изселихме се от държавата си. Но успяхме. Демокрацията в България дойде с нашата помощ, заяви лидерът на ДПС.

Източник: mediapool.bg

The post Карадайъ в Турция: След 2 май всички се готвим за предсрочни избори appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Карадайъ в Турция: След 2 май всички се готвим за предсрочни избори

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация