Кандидатът за кмет Румен Томов за промяната в Благоевград

0

Кандидатът за кмет Румен Томов припомни за това какво е свършил по време на управлението му в Благоевград.Ето какво написа на страницата си на фейсбук:

Доброто управление на една обществено-икономическа структура се гради на приемствеността и надграждането.
Когато приложиш подхода „спираме всичко започнато преди нас и започваме наново“ се получава вакуум, безвремие, водещо до задълбочаване на проблемите.
Повод да напиша това е предложението и приетото решение за увеличаване броя на децата в първа, втора и четвърта възрастова група в общинските ЦДГ на територията на Община Благоевград.
Част от тези 11 000 000 лв., посочени в предната публикация, бяха за изграждане на три нови детски градини в Благоевград и пристрояване на VII СОУ.
Точната безвъзмездна сума е 6 039 102 лв., отпуснати чрез постановление на МС.
Срокът на изпълнение бе 24 месеца. Трябваше да бъдат готови през месец март 2023 г.
Ако бе изпълнено, сега децата на Благоевград щяха да имат три нови, модерни и функционални детски градини, а учениците в VII СОУ – нова материална база.
Но явно управленското решение е такова – при липсата на нови детски градини увеличаваме броя на децата в групите и решаваме проблема.
Може да бъде изображение с текст, който гласи '20. предложение № 60-00-386/14.07.2023 4.07.2023 г. от мария петрова, зам.-кмет зам.- по икономика, финанси и европейски проекти на община благоевград, оправомощена със заповед № 289-чP/10.072023 г., oTHOCHo увеличаване/завишаване броя на децата в първа, трета и четвърта възрастови групи в общинските детски градини на територията на община благоевград за учебната 2023/2024 г., с по-голям брой деца от определения максимален брой в приложение № 7 към чл. 53 от наредба за финансирането на институциите в системата на предучилищното и училищното образование. докл.- -ивайло златанов председател на кокв'

The post Кандидатът за кмет Румен Томов за промяната в Благоевград appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви