Кандидатът за кмет на Благоевград инж.Румен Томов подари икона „Преображение Господне” на храм „Въведение Богородично”

0

Молебен и заупокойна молитва бяха отслужени в памет на героите, загинали за Освобождението на днешен Благоевград от турско робство. Служението бе извършено в храм „Въведение Богородично” в квартал Вароша.

Кандидатът за кмет на община Благоевград инж. Румен Томов, кандидатите за общински съветници от коалиция „Граждани за Общината”, представители на войнски и патриотични организации  дойдоха в храма, за да почетат паметта на героите, отдали живота си за свободата на Пиринския край. Инж.Румен Томов подари на храм „Въведение Богородично” икона „Преображение Господне”, изработена от благоевградския художник Борис Донев.

След служението, инж.Румен Томов и съпругата му раздадоха традиционна войнишка боб чорба, приготвена в автентична военна котлова кухня.

111 години от Освобождението на Горна Джумая, отбелязваме на 5 октомври.

34 години след Освобождението на България, е освободен и днешен Благоевград. На този ден войските на 7-ма Рилска дивизия преминават  Рилска река, на няколко километра от днешен Благоевград, тогавашна граница с Османската империя.

The post Кандидатът за кмет на Благоевград инж.Румен Томов подари икона „Преображение Господне” на храм „Въведение Богородично” appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви