Как ще се провеждат изпитите в ЮЗУ „Неофит Рилски“?

0

Студентите в университетите могат да се връщат в аудиториите по преценка на ректорите. След една година дистанционно обучение, по настояване на Съвета на ректорите здравният министър разреши присъственото обучение. Какви са обаче нагласите на студентите в Благоевград?

90% от студентите в страната искат да завършат учебната година дистанционно. по данни на Националното студентско представителство . Голяма част от университети в страната няма да връщат всички студенти в аулите. Сред тези, които продължават с присъствени занятия, са специалности като медицина и химия, които са с голямa практическа насоченост.

„Въпреки всичко предполагаме, че над 90% изпитите, които имат в сесията, ще бъде присъствено, което си е успех. И сме големи оптимисти, че началото на месец септември, средата на месец септември, когато започне новата учебна година 2021/2022 година бих казал, че тогава всички ще бъдат в аудиториите“, каза пред БНТ Даниел Парушев, председател на Националното представителство на студентите в България.

В Югозападния университет в Благоевград също няма да се връщат всички студенти в аудиториите. Изпитната сесия започва в средата на месец юни, като всеки факултет ще решава индивидуално кои специалности да имат изпити присъствено и кои дистанционно.

„Определено присъственото е по-добре, защото те дават от себе си много, пращат материали, имейли телефони, дават всичко от себе си, но все пак си е друго в университета. Вярвам, че това е добра посока и вярвам, че винаги ще е само така занапред и повече няма да има пандемии, защото по този начин се ограничава науката“, споделя Спас Гегов, студент.

За разлика от университетите в България ,които се готвят от септември да започнат присъствено новата академична година, повечето университети в чужбина ще предпиремат тази стъпка чак през втората половина на 2022 година по информация на Европейския студентски съюз. Тогава се очаква по-голямата част от населението да бъде ваксинирано и забраните за свободно предвижване между държавите да останат в историята.

The post Как ще се провеждат изпитите в ЮЗУ „Неофит Рилски“? appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Как ще се провеждат изпитите в ЮЗУ „Неофит Рилски“?

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация