Как агресията обедини Пловдив и Петрич?

0

„За съжаление насилието е част от човешката природа и много от нашите съграждани не успяват да го поставят под контрол. Вероятно ще продължим да живеем в ситуация на агресия, за което съдейства и несигурното време, в което живеем“, това каза пред NOVA Харалан Александров, социален антрополог.

Той допълни още, че когато това удържане на насилието не може да се случи самостоятелно от индивида, трябва да се намесят институциите, организираната общност. А когато това насилие не се удържа, най-често по-слабият става жертва.

Харалан Александров коментира случаите с насилие в Пловдив и Петрич, като последният бе с фатален край. Той посочи, че това е пример как обществото се разтревожва и се обединява от изблика на насилие, ангажира се с поправянето на безобразието и наказва насилника.

Специалистът разясни, че в средата на пандемия стресът върху хората се нагнетява и случаите на насилие няма да намаляват, което поражда нужда от изграждане на умение за предварително маркиране на подобни симптоми, за да не се стига до крайностите.

Но той констатира, че има хора със садистични тенденции, които изпитват удоволствие да нанасят болка, а напоследък се изгражда усещане, че човек е изначално добър и емпатичен, което не е точно истина и дори има вредно влияние, защото така се отслабват вътрешните прегради и социалните структури, които удържат агресията.

The post Как агресията обедини Пловдив и Петрич? appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Как агресията обедини Пловдив и Петрич?

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация