Какво представляват TWS слушалките?

0

Абревиатурата TWS идва от термина True Wireless Stereo, който се отнася до технология, която ви позволява да сдвоите две аудио устройства чрез Bluetooth.

Има много фактори, които трябва да имате предвид, когато купувате чифт TWS слушалки. Независимо дали планирате да ги използвате за служебни разговори или за свободното време, трябва да изберете правилните слушалки за вашите нужди. Уверете се, че сте взели предвид вида на намаляването на шума, от който се нуждаете. Ако планирате да използвате тези слушалки само за лична употреба, трябва да потърсите слушалки за намаляване на шума, специално предназначени за тази цел.

TWS технология

TWS технологията е чудесен начин да се насладите на най-добрия стерео звук без нужда от кабели. Тази технология е съвместима с набор от устройства, включително смартфони, таблети, компютри и смарт телевизори. Може дори да работи с някои касетофони и видеорекордери. Въпреки че изисква известно време за зареждане, tws  технологията осигурява до четиридесет часа време за възпроизвеждане.

Тази технология разчита на Bluetooth сигнали за прехвърляне на звука от вашето мобилно устройство към вашите слушалки. Не изисква физическа връзка, поради което е по-лесен за използване. Истинските безжични стерео устройства имат лява и дясна слушалка, които работят независимо една от друга. Това означава, че можете да използвате една слушалка, за да слушате музиката си, докато друга служи като подчинен високоговорител.

Bluetooth чип технология

Bluetooth чип технологията се използва в tws слушалките, за да позволи безжични връзки. На пазара се предлагат различни видове Bluetooth чипове. Като цяло Bluetooth чиповете се произвеждат от Qualcomm, MediaTek, Rui, Telink Micro и Ankai Micro. Bluetooth чипът се използва за аудио и видео стрийминг.

Тези чипове се използват в TWS слушалките за подобряване на качеството на звука. Тези чипове също така се отличават с ниска консумация на енергия, по-ниска латентност и по-висока стабилност на връзката. Bluetooth чип технологията е важен фактор за растежа на индустрията за TWS слушалки.

Безжични слушалки

Безжичните слушалки са слушалки с Bluetooth, които се поставят в ушния канал и ви позволяват да чувате музиката, която се възпроизвежда. Тези слушалки са удобни и могат да се носят много часове. Можете да избирате от различни видове тапи за уши и да изберете този, който най-добре отговаря на вашите нужди. Те предлагат широк набор от функции, включително шумопотискане и EQ, базиран на приложения.

Шумоподтискащите слушалки помагат за балансиране на вокалите и баса, позволявайки на баса и барабаните да блестят, без да замъгляват звука. Шумоподтискащите слушалки също са чудесни за тренировки. Шумопотискането може да се включва или изключва чрез просто натискане на бутон на лявата слушалка. Тези слушалки предлагат живот на батерията от четири часа и половина при използване на шумопотискане и шест часа, когато не се използват. Те също имат кутия за зареждане, която им осигурява до тринадесет часа употреба.

Производителност

TWS слушалките осигуряват отлично качество на звука и са чудесни за намаляване на шума. Слушалките TWS също имат дълъг живот на батерията. Животът на батерията се основава на вградена батерия, която осигурява дълъг живот на батерията и ниска консумация на енергия. Някои модели дори разполагат с прецизни монитори за пулс в ушите, които осигуряват персонализирани аудио напътствия в реално време по време на физическа активност. Технологията TWS е универсална и има широк спектър от възможни приложения, включително спорт и фитнес.

Въпреки многото предимства на TWS технологията, има някои недостатъци. Сред тях забавянето е доста високо (над 150 ms). Това може да повлияе на цялостното изживяване при възпроизвеждане на видео. Може също така да повлияе на игри или VR сцени. Някои производители на решения използват изкуствен интелект, за да анализират аудиото в реално време и да коригират забавянето според предпочитанията на потребителя.

The post Какво представляват TWS слушалките? appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Какво представляват TWS слушалките?

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение