Какво представляват зъбните фасети?

0

Ако искате да подобрите външния вид на зъбите си, може да разгедате и научите повече за зъбните фасети. Въпросните фасети помагат за подобряване на цвета, формата и позицията на вашите зъби. Те също така, са полезни за защита на повърхността от увреждане. Можете да научите повече за тях в тази статия. След това можете да решите дали те са правилното нещо за вас. Повече може да разгледате тук – https://igdental.bg/faseti.html

За външния вид на зъбите

Зъбните фасети са начин за подобряване на външния вид на зъбите, без да се премахва естествения емайл. Те образуват защитна бариера между зъба и външния свят, предотвратявайки оцветяване и отчупване. Тези фасети обаче не могат да променят формата на зъбите и не могат да бъдат отстранени, освен ако зъбът не е сериозно повреден. В този случай може би е най-добре да потърсите помощ от зъболекар.

 

Подобрете формата на зъбите

Зъбните фасети могат да подобрят формата на зъбите и да ги направят по-привлекателни. Тези фасети са изработени от различни материали като композит, керамика и литиев дисиликат. Могат да се използват и за покриване на обезцветени зъби. Покриват цялата видима повърхност на зъбите.

 

Цвета на зъбите

Зъбните фасети са вид фасета, която може да подобри цвета на зъбите. Нанасят се върху предната част на зъбите, за да прикрият евентуални несъвършенства. Най-честата причина за този вид лечение е оцветяването на предните зъби. Хората, които имат обезцветени зъби, може да се притесняват да се усмихват на обществени места. Като алтернатива те могат да потърсят други възможности за лечение, но тези методи не винаги са толкова ефективни.

 

Подобрете позицията на зъбите

Ако искате да подобрите позицията на зъбите си, денталните фасети може да са подходящи за вас. Тези тънки черупки променят цвета, формата и местоположението. Изработени са от порцелан, керамика или материал от литиев дисиликат. Те могат да бъдат направени така, че да покрият всяка видима част от вашите зъби и да прикрият обезцветени или напукани зъби.

Повече за функцията на зъбите

Денталните фасети са лесен начин за подобряване на естетичния вид и функцията на вашите зъби. Те изглеждат като тънки черупки, които пасват върху видимата част на вашите зъби. Тези „капаци“ предпазват зъбите ви от увреждане и оцветяване, като също така могат да бъдат сменени при необходимост. За разлика от короните или мостовете, зъбните фасети не трябва да се премахват или заменят.

 

Какво още?

Зъбните фасети могат да подобрят цвета, формата, подравняването и цялостния вид на вашите зъби. Те са тънки черупки, изработени от керамика, които се прилепват към зъба ви и възпроизвеждат външния вид на вашите естествени зъби. Не са болезнени и лесно се поемат от венците. Въпреки това, ако имате много повреден зъб, може да се нуждаете от зъбна коронка. Вашият специалист хирург ще обсъди необходимите модификации на вашите зъби по време на първата ви сесия.

The post Какво представляват зъбните фасети? appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Какво представляват зъбните фасети?

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение