Какво да ядем всеки ден, за да намалим холестерола: ще се изненадате

0

Известно е, че диетата играе важна роля в регулирането на нивата на холестерола – някои храни ги намаляват, а други, напротив, ги увеличават.

Многобройни проучвания показват, че при хората, които редовно консумират черен шоколад, показателите на общия холестерол и „лошия“ холестерол са по-ниски от тези, които не го консумират. Например в статия в European Journal of Clinical Nutrition се посочват доказателства за по-нисък холестерол в резултат на консумацията на черен шоколад.

Д-р Дебора Лий съветва да се консумира редовно тъмен шоколад, за да се понижат нивата на холестерола в кръвта. Факт е, че този шоколад е с високо съдържание на какаови сухи вещества, които имат значителни антиоксидантни свойства. Освен това какаото е с високо съдържание на флавоноиди, които са полезни за организма.

В допълнение към значителните си антиоксидантни свойства черният шоколад има положителен ефект върху кръвното налягане и функцията на ендотела (клетъчната стена). В резултат на това черният шоколад намалява риска от сърдечни заболявания.

Но оптималното количество черен шоколад на ден, което лекарят препоръчва, е само 1-2 блокчета.

The post Какво да ядем всеки ден, за да намалим холестерола: ще се изненадате appeared first on Жената днес.

Източник: jenatadnes.com

The post Какво да ядем всеки ден, за да намалим холестерола: ще се изненадате appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Какво да ядем всеки ден, за да намалим холестерола: ще се изненадате

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви