Йордан Цонев: Слави Трифонов не е продукт на ДПС. Не сме му натиснали бутона

0
Няма как Слави Трифонов да е продукт на ДПС, смята депутатът от движението Йордан Цонев.

„Учудвам се на тези приказки, че сме натиснали бутон на Слави Трифонов и той излязъл от коалицията. Така става, когато започнат да губят властта определени кръгове. Ако Слави и неговата формация беше проект на ДПС, нямаше да позволим да се ходи на трети избори през миналата година. Имаше тогава всички условия кабинетът да поеме ударите на кризата“, посочи Цонев пред Нова телевизия.

Според него целта на Слави Трифонов тогава е била да се осигури време за сформирането и налагането на “Продължаваме промяната“.

Цонев каза, че ДПС настоява за предсрочни избори и прогнозира, че рейтингът на “Продължаваме промяната“ е паднал много и ще загубят управлението.

Той съобщи, че ДПС няма да подкрепи актуализацията на бюджета на първо четене, но след редакции актуализацията ще мине на второ четене.

„На първо четене ДПС няма да подкрепи бюджета. Но между първо и второ четене ще подкрепим всички мерки, дори ще ги усилим, ще ги фокусираме там където трябва, за да има пари за бизнеса, за пенсионерите, за хората”, каза Цонев.

От ДПС ще предложат значително увеличение на средствата за животновъдите и земеделците на фона на очакваната продоволствена криза.

“Ще сглобим бюджета, ние сме добри майстори на бюджетните числа”, заяви Цонев.

Той отхвърли вероятността за нов формат на управляващата коалиция с участието на ДПС.

“Последователно ние сме опозиция на това правителство от първия ден. Председателят Карадайъ още май месец каза, че изходът са предсрочни избори. Не е вярно твърдението, че ако отидем на избори по време на тази криза, ще хвърлим страната в хаос. Защо не е вярно? Защото не беше вярно и миналата година. Миналата година същите тези хора ни караха да ходим 3 пъти на избори и то в пандемична криза, която е много по-силна от войната. Отидохме три пъти на избори, за да има време да дойде тази нова партия на власти. А сега със същите аргументи ни казват, че не трябва да ходим на избори. Тогава аргументът беше, че трябва, защото изборите са най-доброто средство на демокрацията. Добре, сега ДПС ви казва: изборите са най-доброто средство на демокрацията”, каза Цонев.

Той определи казусът “Пеевски“ за затворен, тъй като предстои да се реши от американски съд.

„Казусът „Пеевски“ е затворен. Отношенията на ДПС с американското посолство и правителство са прекрасни. Казусът е в съда в САЩ, вече никой не може да се произнася по него, само съдът – той ще каже дали Пеевски е виновен или не. В Европа знаят всичко за казуса „Пеевски“ и за евроатлантическата ориентация на ДПС“, каза той. 

Източник: mediapool.bg

The post Йордан Цонев: Слави Трифонов не е продукт на ДПС. Не сме му натиснали бутона appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Йордан Цонев: Слави Трифонов не е продукт на ДПС. Не сме му натиснали бутона

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация