И ПП вижда възможност за общи кандидати с ДБ за местния вот

0
И от „Продължаваме промяната“ изразиха принципна подкрепа за това да имат с „Демократична България“ (ДБ) общи кандидати за местните избори през есента на следващата година.

„Много е важно демократичната общност като цяло да бъде концентрирана и фокусирана, така че да имаме, където е възможно, заедно, един кандидат подкрепен“, каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков.

Изказването му идва, след като миналата седмица ДБ предложи на ПП общо явяване на местния вот. 

„Ние с ДБ сме партньори и непрекъснато говорим за политиките, които сега са важни“, посочи той.

Темата за коалиции за местния вот бе отворена, след като първо Борис Бонев от „Спаси София“ обяви, че трябва да се търси начин за обща кандидатура с ДБ и ПП за кмет на София. По-късно подобна позиция бе изразена и от ДБ, сега сигнал в тази посока дават и от ПП.

Във вторник Кирил Петков коментира и срещите, които формацията му води с останалите партии в парламента по повод бюджета за догодина и решението на служебното правителство да внесе проект за удължаване на бюджета за тази година, вместо да внесе нов.

„Докато мандатите вървят един след друг, ние сме задължени да се погрижим за българските граждани през изискване бюджетът да бъде внесен, за да можем да покрием основни неща като минималната работна заплата, пенсиите, данъчните облекчения за деца, в рамките на три процента бюджетен дефицит, които са нужни за еврозоната“, посочи съпредседателят на ПП.

Кирил Петков заяви, че Бойко Рашков остава кандидатът на ПП за поста председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). „Рашков ще продължава да е кандидатът за антикорупционната комисия, защото ние вярваме, че не само законодателната рамка е важна, но и кой управлява“, посочи той.
 

Източник: mediapool.bg

The post И ПП вижда възможност за общи кандидати с ДБ за местния вот appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: И ПП вижда възможност за общи кандидати с ДБ за местния вот

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение