Италия ще отдели още 30 милиарда евро за подкрепа на бизнеса и домакинствата

0
Новото крайнодясно правителство на Италия е готово да похарчи още 30 милиарда евро (29.9 милиарда долара) за подпомагане на семействата и бизнеса да се справят с растящите разходи за енергия. Това заяви премиерът Джорджа Мелони в петък вечерта, след като Министерството на енергетиката обяви планове за добив на повече природен газ, съобщи ДПА.

Общо 9.5 милиарда евро ще бъдат заделени тази година за противодействие на нарастващите цени на електроенергията и газа, каза лидерката на крайнодясната партия „Италиански братя“.

Двадесет и един милиарда евро ще бъдат включени в бюджета за 2023 година.

За да финансира мерките, правителството на Мелони планира да изтегли още заеми през 2023 г. и следователно очаква дефицит от общо 4.5% от БВП вместо 3.4% за следващата година, каза министърът на финансите Джанкарло Джорджети.

Бюджетният дефицит трябва отново да падне до 3% до 2025 г., добави той.

Продължаващата енергийна криза в Европа и начините за смекчаване на последиците от нея доминираха предизборната кампания на новата крайнодясна коалиция на Италия преди парламентарните избори през септември.

Рим също така планира да разшири добива на находища на природен газ край бреговете на Италия, заяви министърът на енергетиката Джилберто Пикето Фратин.

Той очаква добив от над 500 милиона кубични метра газ в краткосрочен план.

През следващите 10 години добивът може да се увеличи до около 15 млрд. кубични метра газ, който да се предлага на енергоемките производства на по-добра цена, добави той.

 

Източник: mediapool.bg

The post Италия ще отдели още 30 милиарда евро за подкрепа на бизнеса и домакинствата appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Италия ще отдели още 30 милиарда евро за подкрепа на бизнеса и домакинствата

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение