Искат маските на закрито да отпаднат

0

Маски на закрито трябва да отпаднат там, където се събират по-малко хора.Българската система ще трябва да бъде приравнена с европейската. Ще има пречки за хората, които нямат ваксинационен сертификат. Това заяви проф. Мира Кожухарова пред БТВ.

Според нея служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров има трезв поглед върху събитията. „Имам покана за присъединяване към кабинета. Поканата е за съветник и аз я приех с голямо удоволствие“.Тя отрече слухове за заемане на длъжността главен държавен здравен инспектор. По думите ѝ няма нужда от променя в мерките на този етап: „При увеличаване на ваксинираните може да има промени в местата, на които трябва да се носи. В САЩ ваксинираните хора могат на повечето места да бъдат маски. Боя се, че в момента ваксинираните хора в България не е достатъчен“.

„Хората нека да бъдат готови за едно приятно лято. Вирусите мутират непрекъснато. Излишно е да създаваме тревога. Надявам се спокойно да посрещаме предизвикателствата. Една добра подготовка на здравната система е правилният начин на действие“, успокои проф. Кожухарова.

Според нея ваксинирането на деца не е нужно, защото приоритет трябва да бъдат възрастните хора.

The post Искат маските на закрито да отпаднат appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Искат маските на закрито да отпаднат

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация