Има тестове за всички ученици от I до IV клас

0
Министерството на образованието вече разполага с тестове за малките ученици във всички области. Това означава, че следващата седмица те могат да се върнат в клас. Предстои в петък да бъдат разпределени още 121 хил. теста за общо 11 области.

„Там ще се върнат в клас общо 30 979 ученици от I до IV клас, чиито родители са дали съгласие те да бъдат тествани за COVID-19 два пъти в седмицата. Най-много деца отново ще учат присъствено в Стара Загора – 5054 и в Хасково – 4045. Най-малко са желаещите във Видин – 829. Дали занятията ще започнат в понеделник или вторник следващата седмица зависи от готовността на училището и от това дали там ще се гласува на предстоящите избори“, съобщиха от просветното министерство.

Първоначално намеренията на правителството бяха всички малки ученици да се върнат в клас едновременно. Настана обаче хаос със забавяне на доставките, а здравният министър Стойчо Кацаров дори заяви, че един от доставчиците бил изчезнал.

Скоро държавата ще има достатъчно тестове, за да могат и учениците от 5 до 8 клас на присъствено обучение, каза пък премиерът Стефан Янев.

Решението за това ще бъде взето от просветното министерство. На въпрос до кога ще стигнат тестовете Янев заяви:

„Тестовете ще стигнат до когато е необходимо“.

Източник: mediapool.bg

The post Има тестове за всички ученици от I до IV клас appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Има тестове за всички ученици от I до IV клас

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация