Изчезнаха областите в червено

0

Професор Николай Витанов показа прогнозна карта, която отразява заболеваемостта от коронавирус. На нея ясно се вижда, че вече няма област в червено.

„Следващите дни се очаква да са спокойни. Обаче и зелено все още няма. Което значи, че човек трябва да е спокоен, но внимателен. Заразата си отива, миналата година по това време казах “Дръжте шарана”. Тогава картата беше изцяло зелена. Сега още не е и нищо все още не казвам“, коментира математикът, който бе част от НОЩ.

„Стойностите на параметъра за смяна на тренда са с рекордно ниски стойности. Пример: стойността в Плевен е 47 пъти под критичната стойност за активация на дифузно разпространение. Важна е стойността за София-град, а тя е 16 пъти под критичната стойност. Това показва, че спокойствието се очаква да продължи през следващите 3 дни. Базовото репродуктивно число днес е 0.918. Темпът на ваксинацията обаче се забавя и прогнозата е това да продължи. С тези темпове, колективен имунитет ще постигнем чак в началото на следващата година, което не е добре“, добави Витанов.

The post Изчезнаха областите в червено appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Изчезнаха областите в червено

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация