Изграждат нов физкултурен салон в с. Баня и две спортни площадки в училища в Разлог

0

Община Разлог има три одобрени проекта по Националната програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общински училища в периода 2024-2027 година, към Министерство на образованието и науката.
За финансиране са одобрени, изготвените в най-кратки срокове от Общинска администрация Разлог, проекти за “Изграждане на нов физкултурен салон към Основно училище „Паисий Хилендарски“- с. Баня” и изграждане на нови спортни площадки към Професионална гимназия по транспорт и Средно училище “Братя Каназиреви” в град Разлог.
Средствата, които са насочени към предоставяне на условия за развитие на физическото възпитание и спорта в село Баня са в размер на 1 488 380 лева, а финансирането на проектите за надграждане на училищната инфраструктура в град Разлог са на обща стойност 358 042 лева.
“Искам да благодаря на всички, които само за един месец създадоха този проект, предвид крайните срокове. Изпълняваме програмата си с много труд и огромно желание. Високи са целите ни, продължаваме – в името на жителите на общината!” – поясни кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев по повод одобрените проекти, заемащи основно място в политиката на Община Разлог – за насърчаване на младото поколение към активен начин на живот и тяхното възпитание, чрез добродетелите на спорта.

The post Изграждат нов физкултурен салон в с. Баня и две спортни площадки в училища в Разлог appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви