Изграждат нов спортен комплекс в село Баня

0

Община Разлог започва проектиране на нов Спортен комплекс, с физкултурен салон и минерален басейн, в двора на Основно училище “Св. Паисий Хилендарски” – село Баня.
“Едно от природните богатства, с които разполагаме-минералната вода следва да бъде използваема от всички, както за балнеолечение, така и за физическа активност. Освен с развитието на региона като модерен и устойчив туристически център, имаме отговорност най-вече към създаването на благоприятни условия за подобряване живота на всички жители на село Баня.
С цел предоставяне на достъпна среда за спортни занимания и дейности по водни спортове на учениците от училището, спортни клубове и други учебни заведения, планираме изграждането на ново спортно съоръжение в двора на ОУ “Св. Паисий Хилендарски.”, коментира инж. Венцислав Гърменов, кмет на община Разлог.
“Амбициите ни са насочени, до няколко месеца да имаме готов работен проект, който да бъде съгласуван и да започнем дейностите по изграждане на модерна и функционална, двуетажна сграда, с минимални размери 18 х 24 метра. По предварителни изчисления спортния обект ще струва около 1 млн. лева – сума, която Община Разлог може да си позволи, да инвестира, в близките 2-3 години, като по този начин ще подпомогнем развитието на спорта в училище и извън него. ” допълни зам.-кметът Иван Гюров.
Плановете за новото съоръжение включват изграждането на минерален басейн, с прилежащи към него съблекални, учителска стая и склад на първия етаж, както и две игрища за различни видове спорт – на втория. Ръководството на Община Разлог подчертава, че използването на минералната вода ще даде възможност за целогодишното функциониране на обекта, при минимални разходи за отопление, а достъп до него ще имат всички учебни заведения и спортни клубове от общината, по предварително утвърден график.

The post Изграждат нов спортен комплекс в село Баня appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви