Изграждат нова пешеходна алея в Сандански

0

Маршрутът започва от манастир „Св. Св. Козма и Дамян“ през Зоокът – Сандански до Парк хотел „Пирин“.
Днес, кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, председателят на Общински съвет – Георги Батев и архиерейският наместник – отец Георги Танчев дадоха символично начало на строителните дейности за изграждане на нова тротоарна пешеходна алея, осигуряваща безопасна връзка между манастир „Св. Св. Козма и Дамян“ през Зоокът – Сандански до Парк хотел „Пирин“.
Новата тротоарна пешеходна алея ще бъде с дължина 1802 метра и е част от околовръстния път. Започва от манастир „Св. Св. Козма и Дамян“, като продължение на съществуващия тротоар на Северната дъга. Преминава покрай общинския Зоокът – Сандански и достига до Парк хотел „Пирин“. Така ще бъде завършен целия пешеходен маршрут в парк „Свети Врач“.
С реализацията на инфраструктурния проект, едно от най-любимите места за разходка и отдих в Сандански ще придобие нов облик.
Проектът включва:
-Изграждане на нови пешеходни площи;
-Подпорни стени за обезопасяване и укрепване на пътното платно;
-Ново улично LED осветление;
-Засаждане на 160 броя дръвчета.
Проектът е спечелен и с одобрено финансиране чрез МИГ – Сандански и фонд „Земеделие“ към Министерство на земеделието и храните.
Чрез неговата реализация ще се създаде още по-добра жизнена среда и благоустрояване, а същевременно ще се осигури и по-голяма сигурност и безопасност на движението в района.

The post Изграждат нова пешеходна алея в Сандански appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви