Изготвен е първи проект за решаване на проблем с отвеждането на дъждовна вода от планина Беласица

0

Решение на огромна част от проблема с дъждовната вода от планина Беласица, която залива улици в немалка част от град Петрич, е намерено от Общината.
При по-сериозни валежи се нанасят сериозни щети върху уличната инфраструктура и имущество на граждани, последно това се случи през в края на 2021 година и през м. септември на 2022 година. Най-засегнати са ул. „Славянска“, ул. „Беласица“, ул. „Васил Кънчев“ и ул. „Кочо Мавродиев“. Калните маси заливат винаги и двора на Първо основно училище „Кочо Мавродиев“. Изготвен е проект от хидроинженер за изграждането на охранителен канал за отвеждане на дъждовната вода и съоръжение за задържане на пясък и чакал.
Проблемната зона, в която трябва да се построи новото съоръжение, се намира в частен имот в м. Яворите. Собственикът на имота Ангел Пешев е дал съгласието си охранителният канал да бъде изграден, като се учреди безвъзмездно право на строеж в полза на Община Петрич.
Предложението вече е внесено за разглеждане в Общински съвет – Петрич. Очаква се произнасяне и на заседание.
По този начин ще се подходи и спрямо другите невралгични точки, резултат от голямата денивелация и обширна водосборна област на планина Беласица, за да не се стига до заливане на улици и жилища в града.

The post Изготвен е първи проект за решаване на проблем с отвеждането на дъждовна вода от планина Беласица appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви