Изборният ден в Пиринско започна в спокойна обстановка

0

Изборният ден започна в 7:30 часа, секционните помещения на територията на областта са предадени на съответните избирателни комисии. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите.

В ОДМВР-Благоевград ще работят денонощни телефонни линии 073/ 867676 и 073/ 867434, както и e-mail: blagoevgrad@mvr.bg, на които гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.

Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите.

Откриването им е част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на парламентарните и президентски избори.

Звената „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Благоевград ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност да упражнят правото си на глас в деня на изборите за президент и вицепрезидент на Р България и за Народно събрание на 14.11.2021 година, като издават удостоверения за гласуване.

На основание чл.263 от Изборния кодекс се издават следните видове удостоверения:

Образец 1 – на лица, чиито лични карти са изгубени /откраднати/ повредени/ унищожени.

Образец 2 – на лица, чиито лични /зелени/ паспорти са изгубени /откраднати/ повредени/ унищожени и нямат издавана лична карта.

Образец 3 – на лица, които са навършили 18 години и нямат издавана лична карта

Образец 4 – на лица, чиито лични карти са с изтекъл срок на валидност към деня на изборите.

Работно време на звената БДС в ОДМВР-Благоевград, 02 РУ-Благоевград, РУ-Гоце Делчев, РУ-Петрич, РУ-Сандански, РУ-Разлог и РУ-Банско.

На 14.11.2021г. /неделя/ от 08:30 часа до 19:30 часа / Гражданите подават искане до 19:00 часа/

Удостоверения се издават само след приемане на заявление за издаване на нова лична карта.

В сектор БДС – ОДМВР – Кюстендил и поделенията в районните управления от 8.30 ч до 19.00 ч гражданите ще могат да подават искания – лично, за издаване на удостоверения, осигуряващи им възможност да упражнят правото си на глас в изборите за президент, вицепрезидент и НС в случай, че личните им карти са загубени повредени, унищожени или откраднати.

Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Източник: Вестник Струма

The post Изборният ден в Пиринско започна в спокойна обстановка appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Изборният ден в Пиринско започна в спокойна обстановка

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация