Иван Шишков инспектира укрепването на двете свлачища при тунел „Железница“

0

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков инспектира укрепването на двете свлачища преди и след тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“, като посочи, че този обект ще бъде подложен на непрекъсната инспекция, поради неговата важност.

Знаете, че от 2020 г. е това свлачище, в момента се работи изключително интензивно, каза пред журналисти министърът и посочи, че уверенията на строителя продължават да са през август да има възможност да се пусне движението по едната лента.

Във връзка с изграждането на участъка на АМ „Струма“ през Кресненското дефиле министър Шишков отбеляза, че са се появили спекулации по въпроса и подчерта, че издаденото от него разрешение за строеж е за малък участък от магистралата, който, по думите му, по никакъв начин не предопределя изборът на трасе през дефилето.

Регионалният министър посочи, че продължава анализът на екологичните мерки, което е от компетенциите на Министерството на околната среда и водите. Той отбеляза, че издаденото от него разрешение за строеж за участък от магистралата е свързано с възможността да се компенсира загубено време. „Заспалите магистрали ги събудихме, работим, където трябва чисто процедурно, където трябва строителите са на терен“, каза още Шишков, цитиран от БТА.

Във връзка с журналистически въпрос министър Шишков каза, че по източния вариант, при който се разделя трасето на магистралата през Кресненското дефиле, има ОВОС. „Тоест, ако мерките докажат този вариант, разбира се, ще се възползваме от това, че имаме ОВОС и няма да загубим срок, няма да загубим време, ще спечелим много години, бих казал даже – едно бъдеще за целия регион“, каза още регионалният министър и допълни, че магистрала „Струма“ е и връзка, която трябва да е от Видин към Кулата.

Иван Шишков СНИМКА: 24 часа
Снимка: 24 часа
Иван Шишков СНИМКА: 24 часа

The post Иван Шишков инспектира укрепването на двете свлачища при тунел „Железница“ appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви