Земеделци на протест днес! Блокират пътя Пловдив-Карлово

0

Днес ще се проведе протест на земеделски производители от Пловдивско. Очаква се недоволните граждани да блокират пътя Пловдив-Карлово от 11.00 часа. Земеделските производители от Ръжево Конаре, Дълго поле, Шишманци, Белозем, Маноле, Стряма, Калековец и други съседни села, където имаше забрана да се използват ракети за борба с градушката, обявиха че са решени да си търсят правата до край, защото са обречени на глад. Те не вярват на обещанията на земеделския министър и искат потвърждение на неговите публични ангажименти към тях.

Както съобщихме, огромната градушка унищожи реколта за милиони. Сред най-засегнатите са земеделските производители от Ръжево Конаре, където са унищожени пипер, патладжани и слънчоглед и други култури. Хората са изключително гневни, дори се готвят за протести.

Очаква се в протеста да се включи и заместник-кметът на община Калояново Пламен Николов. Припомняме, че служебния земеделски министър проф. д-р Христо Бозуков обеща да има компенсации за хората, претърпели щети.

Президентът Румен Радев пък ще се срещне с протестиращите на 6 септември.

Източник: Трафикнюз

The post Земеделци на протест днес! Блокират пътя Пловдив-Карлово appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Земеделци на протест днес! Блокират пътя Пловдив-Карлово

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация