За улеснение на родителите! Община Благоевград въвежда електронен прием в детските заведения

0

Община Благоевград въвежда електронна система за прием на деца в детските градини и в детските ясли. Платформата ще бъде отворена от 20 март, като документи по електронен път за детските градини ще могат да се подават до 10 април, а за детските ясли – целогодишно.

Това обяви на пресконференция кметът Илко Стоянов. С нововъведението ръководството на Община Благоевград, в лицето на кмета Илко Стоянов,  цели да създаде удобство за родителите, за да не се налага те да чакат с часове пред детските заведения за записване на децата.

Ще има възможност и за подаване на документи директно на място в самата детска градина или ясла. В платформата, линкът за която ще бъде оповестен в следващите дни, ще има и подробно ръководство, с конкретни стъпки, за използване от родителите.

Приемът в детските заведения се осъществява на базата на точкова система. Критериите, по които се определя броят на събраните точки са подробно описани в Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини на територията на община Благоевград. Тя може да бъде открита на страницата на Община Благоевград, секция „Образование детски градини и ясли“ ⇒Прием за детски градини и ясли.

„Непрекъснато работим в посока дигитализация на услугите, които Община Благоевград предлага. Целта ни е да създадем максимално улеснение за жителите“, коментира кметът Илко Стоянов.

The post За улеснение на родителите! Община Благоевград въвежда електронен прием в детските заведения appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви