За първи път в история на НЧ „Братя Миладинови -1914“ Петрич се случва цялостен ремонт

0

За първи път в почти 110-годишната история на НЧ „Братя Миладинови -1914“ се случва цялостен ремонт
По ОП „Региони в растеж” и с бюджетни средства се извърши най-мащабното обновяване на сградата на НЧ „Братя Миладинови – 1914”. Приложиха се мерки за енергийна ефективност и достъпна архитектурна среда на сградата. РЗП на помещенията в обхвата на ремонта е 3 042 кв. м.
По проект: почистени и реставрирани са мазилки и мозайки, има топлоизолация, подмяна на дограмата, преустройство на помещенията в музейната част, ремонт на ритуалната зала и терасата пред нея, нови интериорни решения за големия салон – акустична облицовка, нови седалки от труднозапалим материал, нова настилка, осветление и всичко друго, необходимо за функционирането на салона.
Изолирано е подпокривното пространство, има нова система за мълниезащита, както и вътрешна топлоизолация за всички помещения. Възпитаниците на читалището ще провеждат занятията си в напълно нови, функционални като акустика и модерни като решения помещения.
Културните прояви ще бъдат в читалищен салон, в който всичко е подменено. Решени са проблемите с отоплението и охлаждането на салона. В читалищната сграда е подмененаелектрическата и водопроводната инсталация, има нова вентилационна. Нова е визията на общинската библиотека, както и на читалнята, която ще бъде много по-удобна, просторно, светло и приятно място. Благодарение на добрия проект и неговото изпълнение културната институция на Петрич ще посрещне своя 110-годишен юбилей в напълно обновена сграда.
В този мандат се извършиха неотложни ремонти в сградите на читалищата в с. Марикостиново, с. Коларово и с. Яворница
Извършено е енергийно обследване на НЧ „Просвета – 1937”, с. Марикостиново и НЧ „Яне Сандански – 1952”, с. Коларово
Дългосрочна ангажираност за културата – системен и устойчив подход❗
Няма налично описание на снимката.
Може да бъде изображение с осветление и на закрито
Може да бъде изображение с осветление и на закрито
Може да бъде изображение с осветление и на закрито
Може да бъде изображение с осветление и на закрито

The post За първи път в история на НЧ „Братя Миладинови -1914“ Петрич се случва цялостен ремонт appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви